FESTIVAL VJETRA, ZAGREB JARUN, 18.06.2016.

Festival vjetra svojevrstan je spoj umjetnosti, sporta i ekologije. Cilj je buđenje kreativnosti djece i mladih, ekološko osvještavanje te kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih kroz sportske aktivnosti.

Klikni ovdje da se pridružiš ovogodišnjem Facebook eventu, kako bi ti pravovremeno stigle novosti i moguće promjene programa Festivala vjetra 2016.

FESTIVAL VJETRA 2016. PROGRAM:

14­ do 18 sati:RADIONICA IZRADE ZMAJEVA FESTIVAL VJETRA

  • Cjelodnevno puštanje zmajeva 
  • RADIONICA IZRADE I PUŠTANJA ZMAJEVA NA TEMU „Vjetar i val“. PRIJAVE ZA RADIONICU IZRADE ZMAJEVA
  • Tri Strijele IZAZOV. Osvoji besplatnu školu jedrenja na dasci održavajući ravnotežu na profesionalnoj surf dasci. Ako već surfaš možeš osvojiti cugu  na festivalu. Ako si toliko dobar može i oboje 😉 Žene dobrodošle!
  • PROBAONICA karting sa jedrima – Surfkart (jedrenje na suhom pogodno i za osobe s invaliditetom).surfkart karting sa jedrima festival vjetra 2016

 

Od 18 sati Artists Line-up:

100%ORGANIC SISTERS IN ROOTS

SISTERS IN ROOTS festival vjetra 2016Rea Tas iz Zagreba je jedna od nekolicine dama na hrvatskoj reggae sceni. Aktivna je od osnivanja King Shango sound systema. Danas je rezident DJ na mnogim bass culture festivalima. Trenutno dan za danom nastupa po Hrvatskoj i regiji. Kao sestra u korijenima pridružuje joj se Nynah Mariah. Stilovi glazbe uključeni u selekciju su roots reggae, dancehall i dub.

FB: https://www.facebook.com/REAHTAS

MIXCLOUD: https://www.mixcloud.com/reatas/

MEGA TALENT ZA PIZDARIJE MIKI SOLUSMIKI SOLUS festival vjetra 2016

Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao “NE” gitari i sjeo za klavijature. Uspjelo mu je, upravo zato što je na zadnja dva nastupa dupkom  i pupkom napunio Tvornicu i Vintage Industrial Bar u Zagrebu. Svira uz pratnju Medarde Pack (sax), Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama.

DOWNLOAD ALBUMA: https://mikisolus.bandcamp.com/

FB: https://www.facebook.com/Miki-Solus-155867507798614/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=5kqwtnxfy10

KUNG-FU ŽIRAFE SPLEEN GSPLEEN G festival vjetra 2016

Nesputani žanrovima, pobjednici natječaja „Zasviraj sa Žujom“. Spleen G, funk/jazz/rap vokalno – instrumentalna atrakcija. Vrlo poznati majstori ping ponga, znani i kao kung-fu žirafe. Kung-fu Žirafe tvore savršen broj četiri. Njihova sveta misija je emitiranje groovea. Bubanj žirafa je Rafael, gitara i vokal žirafa Vid, bas žirafa Jan i klavijatura žirafa Sandro.

FB: https://www.facebook.com/SpleenGz/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=uX35EpKLWu4

AFRO WORLD GROOVE KAIRA KELAKAIRA KELA festival vjetra 2016

Kaira Kela ravno iz Afrike žari i pali vrućim afro groove ritmovima. Sviraju tradicionalnu afričku glazbu te pjevaju na jeziku plemena Volf iz Senegala.Članovi benda su Ismaila Commi Balde (vokal i gitara), Mamadou Ablaysi Seydi (perkusije), Dror Orgad (el. Gitara), Iva Patarčec (balafon), Jelena Galić (vokal, bas) te Mirsad Dalipi (bubnjevi).

FB: https://www.facebook.com/kairakela/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=J3e8u53b77U

NJEŽNI NEŽENJA ZVONIMIR VARGAZVONIMIR VARGA festival vjetra 2016

Poznati zagrebački kantautor Zvonimir Varga na sceni djeluje od 2010. godine kada je objavio svoje prvo izdanje, knjigu poezije “Poljubac budućnosti”. Do danas je objavio sedam glazbenih albuma, a komponira i glazbu za dječje kazališne predstave. Varga nastupa po Hrvatskoj i regiji.

DOWNLOAD ALBUMA: https://zvonimirvarga.bandcamp.com/

FB: https://www.facebook.com/vargazvonimir/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=J3e8u53b77U


GDJE SE ODVIJA FESTIVAL VJETRA?

Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).

Klikni ovdje da bi se pridružio/la ovogodišnjem Facebook eventu, kako bi pravovremeno mogao/la dobivati novosti i moguće promjene programa Festivala vjetra 2016.

 

KONCERTI ZAPOČINJU TOČNO U 18:00H, TAKO DA NEMOJ KASNITI 🙂
ULAZ JE BESPLATAN!

Podrži projekt i bendove klikom na facebook event festivala – https://www.facebook.com/events/1659727110950659/

 

Više informacija o festivalu…

Festival vjetra je započela grupica entuzijasta i windsurf frikova koji obožavaju sve što ima veze sa vjetrom. Cjelodnevni program Festivala sadrži prezentacije raznih sportova i aktivnosti vezanih s vjetrom te izložbu radova sa likovnog i foto natječaja "Vjetar i val", u kojem smo djeci i mladima Grada Zagreba podjelili 50 besplatnih škola surfanja za najkreativnije radove.
Projekt „Festival vjetra“ svojevrstan je spoj umjetnosti, sporta i ekologije. U jednu cjelinu povezani su multimedijalni umjetnički natječaj „Vjetar i val“, kojem je cilj buđenje kreativnosti djece i mladih, ali i buđenje ekološke svijesti, zatim bavljenje sportom, škole jedrenja, razvijanje timskog duha i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih kroz sportske aktivnosti, te naposljetku poticanje ekološke svijesti ali i poticanje aktivnosti mladih na tom području kroz predavanja i edukaciju o ekologiji i obnovljivim izvorima energije.
Osnovni cilj projekta „Festival vjetra – Global Wind Day Croatia 2016“ je poticanje kreativnog i zdravog 
načina provođenja slobodnog vremena mladih, od 15 do 29 godina, kroz uključivanje što većeg broja mladih u organizacijske aktivnosti (volonterstvo), sportske aktivnosti (jedrenje), poticanje kreativnosti (likovni natječaj), razvijanje svjesnosti mladih o ekologiji i  ekološkoj energiji, poticanje razvoja novih tehnologija, korištenja obnovljivih izvora energije s naglaskom na energiji vjetra (predavanja, promidžbeni materijali), a naročito nezaposlenih i onih iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s konačnim ciljem smanjenja društveno nepoželjnog ponašanja i uključivanja što većeg broja mladih osoba u volonterski rad i društveni angažman općenito.
Izložba "Vjetar i val 2013"
Izložba “Vjetar i val 2013”

IMG_0532svjetski-dan-vjetraVjetar i val 2014


Izvještaj sa Festivala vjetra 2015

Izvještaj sa Festivala vjetra 2014

Izvještaj sa Festivala vjetra 2013

Izvještaj sa Festivala vjetra 2012

Izvještaj sa Festivala vjetra 2011

Rezrađeni projekt

Galerija slika Festival vjetra