MARTINI European freestyle pro tour, 4.- 7. Kolovoz 2016. na Pelješcu

perna-2016-2-facebook

Sve ovo nebi bilo moguće bez naših sponzora koji su prepoznali windsurf kao odličan sport za promicanje kvalitetnog i zdravog života. Badel 1862 d.d. nam je osigurao puno dobrih trenutaka, i još su se pobrinuli za nagradni fond od 5,000 eura i pokrili ostatak troška organizacije europskog prvenstva. Hvala Vam puno, neznamo što bi bez Vas!

U organizaciji Surf kluba Tri strijele i prijatelja iz Surf centra Perna, na Pelješcu od 4. do 7. Kolovoza održat će se europsko prvenstvo u windsurf freestyle-u.

Freestyle je najatraktivnija windsurf disciplina za gledat, a nakon wave-a najljepša za vozit. Freestyle zahtjeva puno mašte koju morate pretvorit u trik sa daskom i jedrom, a kako bi to mogli potrebno je poznavat svoju dasku i jedro i samo se igrat s njima. 🙂

European freestyle pro tour

Tijekom četiri dana najbolji svjetski windsurferi imat će priliku pokazati svoje vještine u tom atraktivnom sportu. Perna na Pelješcu je domaćin drugu godinu za redom, a prvenstvo je lani okupilo čak 25 windsurfera iz više od osam europskih zemalja, a ove se godine očekuje još veći broj natjecatelja. Među prvim imenima ističu se trenutačni hrvatski prvak u freestyleu Marko Jovanović i belgijski surfer Steven Van Broeckhoven, koji je 2011. osvojio laskavu titulu prvaka svijeta na Professional Windsurfers Association World Touru, a otada je konstantno među prva tri u svijetu.

Nakon Pelješca preostaju samo još dvije etape do kraja prvenstva, u Nizozemskoj i Francuskoj, kad će natjecatelj s najviše ukupnih bodova biti okrunjen laskavom titulom prvaka Europe.

Pogledajte kako je bilo na Martini European freestyle pro tour-u 2015.

video by: Lumidream