ARTISTS LINE-UP: FESTIVAL VJETRA 18.6.2016.

Glazbenici koji promiču alternativne izvore energije na Festivalu vjetra 2016.

100%ORGANIC SISTERS IN ROOTS

SISTERS IN ROOTS festival vjetra 2016Rea Tas iz Zagreba je jedna od nekolicine dama na hrvatskoj reggae sceni. Aktivna je od osnivanja King Shango sound systema. Danas je rezident DJ na mnogim bass culture festivalima. Trenutno dan za danom nastupa po Hrvatskoj i regiji. Kao sestra u korijenima pridružuje joj se Nynah Mariah. Stilovi glazbe uključeni u selekciju su roots reggae,dancehall i dub.

FB: https://www.facebook.com/REAHTAS

MIXCLOUD: https://www.mixcloud.com/reatas/

MEGA TALENT ZA PIZDARIJE MIKI SOLUSMIKI SOLUS festival vjetra 2016

Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao “NE” gitari i sjeo za klavijature. Uspjelo mu je, upravo zato što je na zadnja dva nastupa dupkom  i pupkom napunio Tvornicu i Vintage Industrial Bar u Zagrebu. Svira uz pratnju Medarde Pack (sax), Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama.

DOWNLOAD ALBUMA: https://mikisolus.bandcamp.com/

FB: https://www.facebook.com/Miki-Solus-155867507798614/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=5kqwtnxfy10

KUNG-FU ŽIRAFE SPLEEN GSPLEEN G festival vjetra 2016

Nesputani žanrovima, pobjednici natječaja „Zasviraj sa Žujom“. Spleen G, funk/jazz/rap vokalno – instrumentalna atrakcija. Vrlo poznati majstori ping ponga, znani i kao kung-fu žirafe. Kung-fu Žirafe tvore savršen broj četiri. Njihova sveta misija je emitiranje groovea. Bubanj žirafa je Rafael, gitara i vokal žirafa Vid, bas žirafa Jan i klavijatura žirafa Sandro.

FB: https://www.facebook.com/SpleenGz/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=uX35EpKLWu4

AFRO WORLD GROOVE KAIRA KELAKAIRA KELA festival vjetra 2016

Kaira Kela ravno iz Afrike žari i pali vrućim afro groove ritmovima. Sviraju tradicionalnu afričku glazbu te pjevaju na jeziku plemena Volf iz Senegala. Članovi benda su Ismaila Commi Balde (vokal i gitara), Mamadou Ablaysi Seydi (perkusije), Dror Orgad (el. Gitara), Iva Patarčec (balafon), Jelena Galić (vokal, bas) te Mirsad Dalipi (bubnjevi).

FB: https://www.facebook.com/kairakela/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=J3e8u53b77U

NJEŽNI NEŽENJA ZVONIMIR VARGAZVONIMIR VARGA festival vjetra 2016

Poznati zagrebački kantautor Zvonimir Varga na sceni djeluje od 2010. godine kada je objavio svoje prvo izdanje, knjigu poezije “Poljubac budućnosti”. Do danas je objavio sedam glazbenih albuma, a komponira i glazbu za dječje kazališne predstave. Varga nastupa po Hrvatskoj i regiji.

DOWNLOAD ALBUMA: https://zvonimirvarga.bandcamp.com/

FB: https://www.facebook.com/vargazvonimir/

YOU TUBE: https://www.youtube.com/watch?v=J3e8u53b77U


GDJE SE ODVIJA FESTIVAL VJETRA?

Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).

Klikni ovdje da se pridružiš ovogodišnjem Facebook eventu, kako bi ti pravovremeno stigle novosti i moguće promjene programa Festivala vjetra 2016.

 

Koncerti započinju točno u 18:00h, tako da nemoj kasniti 🙂
Ulaz je besplatan!