Hrvatska himna zasvirala je na podiju Europskog prvenstva u slalomu (kolovoz 2014)

Svi smo čuli onu dobro poznatu pjesmu: “Najdraža Rijeko, otvori jedra…” No dogodilo se upravo suprotno, Riječani su dobro zatvorili svoja jedra i po prvi puta u povijesti Europskog prvenstva zasvirala je Hrvatska himna…Enrico Marotti i Vedrana Brnčić viorili su hrvatskim zastavama na podiju, za osvojeno prvo mjesto u muškoj i drugo mjesto u ženskoj windsurf slalom kategoriji!!! Čestitamo od srca!!!

Europsko prvenstvo u windsurf slalomu održano je u Bolu, na otoku Braču od 25. do 31. kolovoza 2014. godine. Je li to moguće da smo bili domaćini ovako velikog natjecanja? Ne sanjate, istina je, a to dokazuje veliki broj hrvatskih natjecatelja iz svih krajeva lijepe naše. Nastupilo je osamdesetak natjecatelja iz 17 država (Austrije, Belgije, Bugarske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Grčke, Italije, Litve, Nizozenmske, Poljske, Slovenije, Srbije, Švicarske, Turske i Hrvatske) u 7 kategorija (Men, Women, Junior under 15, Junior under 17, Youth under 20, Masters and Grandmasters).

Natjecanje je otvoreno početkom tjedna, no dani su prolazili, a vjetar se nije želio pokazati. Pred kraj tjedna, kada smo svi već polako počeli gubiti živce, shvatio je da je dosta ljenčarenja ispod borova i omogućio je održavanje nekoliko plovova kako bi se europska windsurf krema izborila na podiju za najbrže jedro u ovoj godini. Natjecanje se vozilo niz vjetar od vrha Zlatnog rata do ZOO stationa. Bez dvojbe, Enrico Marotti, naš windsurfer iz Voloskog, za sobom je ostavljao trag u vodi, ali i sve ostale windsurfere što mu je omogućilo najbolje mjesto na podiju s vodstvom u svakom plovu.

Po prvi puta u povijesti Hrvatska himna zasvirala je na dodjeli nagrada! No hrvatska zastava viorila se dva puta, u ženskoj kategoriji Vedrana Brnčić, osvojila je ponosno drugo mjesto! A ono što je najljepše od svega jest osmjeh kojim je zasjenila i veselje prvo plasirane. Time je dokazala kako nije najvažniji plasman i prvo mjesto, već trebamo dati najbolje što što možemo od sebe i odvoziti utrku života! Kada voziš sa dušom, osmjeh će ti uvijek sjati na licu!

Neslužbeno dodajemo, prema najavi sudaca ovo je zadnja godina u kojoj se održavalo Europsko prvenstvo. Od sljedeće godine vozit će se Europski kup, a nekoliko najboljih utrka računat će se za ukupni poredak i titulu Eurpskog prvaka. Više informacija o natjecanju vidi na službenim stranicama IFCA-e.

 

Hvala kampu “Tenis” na podršci! 😀

 

 

 

REZULTATI:

IFCA Men’s European Slalom Windsurfing Champion Enrico Marotti CRO-401

IFCA Women’s European Slalom Windsurfing Champion Andrea Vanhoorne BEL-26

1st Master: James Dinsmore GBR-659

1st Grandmaster: Marco Begalli (ITA-415)

1st Youth: Jan Kosmina SLO-9

1st Junior: Jimmy Thieme FRA-888

1st u15: Thomas Broucke BEL-39

Download ostalih rezultata ovdje.