Kolovoz u znaku windsurfa – Europsko windsurf prvenstvo u slalomu i Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u freestyleu

windsurf hrvatska

 

Sljedeći tjedan, od 26. do 31. kolovoza, u Bolu, na otoku Braču održat će se Europsko windsurf prvenstvo u slalomu. Hrvatska je po prvi puta domaćin ovako velikog događaja u organizaciji ZOO Stationa Bol u suradnji s JK „Podstrana“ i Hrvatskom udrugom klase jedrenja na dasci. Među okupljenim natjecateljima Surf klub „Tri strijele“ iz Zagreba će imati tri predstavnika. Mladen Belamarić zvani Grozni, Vedran Bosnić i Ivan Lisičić pokušat će osvojiti naslov Europskog prvaka u slalomu za 2014. godinu. Osim elitnog naslova Europska windsurf krema borit će se i za novčane nagrade u iznosu od 10.000 EUR.

Izgleda da je mjesec kolovoz prepun vjetrovitih događanja. Početkom ovog mjeseca u Perni na poluotoku Pelješacu u organizaciji Surf kluba „Tri strijele“ i “Surf Perna” održano je Otvoreno windsurf prvenstvo Hrvatske u freestyle disciplini.

Otvoreno Windsurf Prvenstvo Hrvatske u Freestyleu

Već spomenuti predstavnik zagrebačkog windsurf kluba, Mladen Belamarić – Grozni, stao je na pobjednički podij osvojivši prvo mjesto dok je na trećem mjestu stajao Predsjednik kluba, Marko Mudrovčić. Najmlađi natjecatelj Kluba i aktualni Europski prvak, Tvrtko Ljutić (11 godina) atraktivnom vožnjom pokazao je kako je ovaj sport dostupan svima bez obzira na dob.

Jak i neprekidan vjetar omogućio je održavanje 10 plovova za 15 natjecatelja u 5 grupa, u kojima su se posebno istakli flaka, spock, front loop.

 

 

Ivan Lisičić – Lija
Marko Mudrovčić – Mudri
Filip Regvat Vic – Fićo

 

 

Vedran Bosnić – Veki

 

 

 

REZULTATI PH Freestyle:

Otvoreno Prvenstvo:
1. Mladen Belamarić zvan Grozni
2. Peter Vincze
3. Matko Jovanović

Prvenstvo Hrvatske:
Seniori:
1. Mladen Belamarić zvan Grozni
2. Matko Jovanović
3. Marko Mudrovčić

Juniori:
1. Tvrtko Ljutić
2. Ive Trojanović
3. Lara Cvjetko

Dodjela nagrada održala se u samostanu u Vignju (Hrvatski dom Viganj Kuvenat) gdje se Jaša Čalogović, jedan od sudaca, zahvalio svim sponzorima i uručio vrijedne nagrade sponzora (O’Neill, Red Bull, Kruna mode, kompas.hr,m&m sport, Club Adriatic).

Zahvaljujemo organizatoru Surf klubu “Tri strijele“ i sucima (Jaši Čalogoviću, Davoru Šariću i Danielu Zdelarcu)

Piše i fotografije: Nelly Mance, Lana Koller