Svjetski dan vjetra – Festival vjetra i likovni natječaj “Vjetar i val” – 14. lipnja 2014. – Jarun

Na Jarunu se 14.06.2014. obilježava Svjetski dan vjetra u organizaciji surf kluba “Tri strijele”. Projekt ima podršku  EWEA-e (The European Wind Energy Association – Europsko udruženje za energiju vjetra) i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Na eventu će se održati sportske, zabavne i edukativne aktivnosti kao što su; izložba najboljih radova dječjeg slikarskog natječaja “Vjetar i val”, regate jedriličara i jedrenja na dasci, predavanja o vjetru i vjetroelektranama, te izvedbe vrlo talentiranih i iznenađujuće dobrih glazbenika vrijednih Vaše pažnje.

Program:

Likovni natječaj “Vjetar i Val” u 12:00 sati

Regata u15:00 sati

Koncert u 18:00 sati, a završava oko 22:00h.

 

U ležernoj atmosferi Velikog jezera (livada s južne strane Doma Tehnike), posjetitelji će imati priliku zabaviti se i naučiti ponešto o ekologiji i očuvanju i zaštiti prirode kroz korištenje energije vjetra te poslušati mlade hrvatske glazbenike.

Voditelji projekta i glazbenici izvode ovaj projekt bez ikakve naknade, volonterski, iz ljubavi prema glazbi, sportu i ekologiji, te žele prenijeti taj entuzijazam na nove, mlade naraštaje.