Priznanje Hrvatskog jedriličarskog saveza – Europska bronca – Tvrtko Ljutić

03. prosinca 2013. godine održala se dodjela priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza. Surf klub Tri strijele izrazito je ponosan na svog jedanaestogodišnjeg natjecatelja Tvrtka Ljutića iz Zagreba koji je osvojio nagradu za svoju broncu na Europskom prvenstvu Freestyle (daske do 15 godina).

Ukupno 32 priznanja uručena su danas, što dovoljno govori koliko je sezona dobra bila. Od veterana, preko kadeta i juniora do seniora, te njihovih trenera. Pregršt dobrih rezultata, puno razloga za slavlje.
Svečana godišnja dodjela priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza održana je danas u Zagrebu u hotelu Panorama. Ukupno 32 priznanja su dodijeljena, od najmlađih 13godišnjih kadeta do veterana starijih od 70 godina. Prema pravilniku HJS-a nagrađuju se medalje u neopolimpijskim disciplinama, odnosno najboljih deset na SP i šest na EP olimpijskih disciplina, te plasman u deset na svjetskim ljestvicama. Kriterij je dosta rigorozan, tako da mnoštvo dodijeljenih nagrada jedriličarima i njihovim trenerima dovoljno govori koliko je uspješna godina bila. Nije lako iz godine u godinu letvicu dizati, no hrvatskom jedrenju to polazi za rukom.

U ime sportaša nazočne je pozdravio Tonči Stipanović.
– Trudimo se, radimo najbolje što znamo, bavimo se sportom koji volimo i zato i radimo takve rezultate. Nadam se da ćemo se se veseliti nakon Ria, i to radi više medalja.

Predsjednica HJS-a Anka Mrak Taritaš je kazala:
– Medalje su odraz vašeg truda i rada, mi smo tu da pomognemo tamo gdje trebamo. Imamo vrsne jedriličare, i drago mi je da su ovdje i naši najmlađi koji sa strahopoštovanjem gledaju našu kremu, našu lokomotivu koja vuče sve ostale vagone koji čine hrvatsko jedrenje. Ponosni smo na svih vas, na trud, angažman i zalaganje, na uspjeh hrvatskog jedrenja i nadamo se da će slijedeća godina biti još jedna medalja više, iskustvo pokazuje da svake godine idemo naprijed, i nema razloga da ne idemo dalje.

Jedriličarima je na iznimnim rezultatima čestitao i prvi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
– Ovo je fantastično. Vrlo je malo, ako uopće i postoji neka aktivnost, u kojoj je ova mala Hrvatska među pet najboljih na svijetu. I to je vaš povijesni uspjeh i zasluga. Nadam se da nas sve to vodi k Riu i da ćemo završiti jedan ciklus s jednim ili više odličja, koje će zaokružiti ovu jednu prekrasnu priču hrvatskog jedrenja.

Svečanosti nisu nazočili Šime Fantela i Igor Marenić koji upravo jedre regatu Svjetskog kupa u Australiji. Nakon dva dana natjecanja su prvi u konkurenciji dvojaca.