SLALOM – REGATNA SEZONA 2012 – DOBRA GODINA ZA TRI STRIJELE

Slalom windsurfing Croatia 2012 - Surf klub Tri strijele

 

Što reći, odakle početi… Prvenstvo Hrvatske 3 medalje – Grozni 2.senior, Lija 1. junior, Veki 3. junior.. Kup Hrvatske – Grozni 1. senior, Lija 1. junior.. Svjetsko juniorsko prvenstvo – Lija 22. junior s još 2 godine mogučnosti natjecanja u juniorskoj konkurenciji.. Želio bih se zahvaliti svim Tri strelašima koji su ove sezone sudjelovali na regatama, bilo kao natjecatelji, treneri, vozači ili glazbenici i pijanci zabavljači ..

Hvala svima na društvu! 🙂

 

SLALOM KUP RH – kratka analiza borbe za postolje

Ivan Lisičić (CRO-20)

Iako je kod juniora situacija bila vrlo jasna i Kup je od samog početka bio u rukama Ivana Lisičića (CRO 20 – Tri strijele), u seniorskoj konkurenciji napete borbe vodile su se do same završnice.

Nakon prve dvije regate u sezoni (Biograd i Srima), prvo mjesto drži Luka Mratović (CRO 751 – JK Mornar), a Ante Berlengi (CRO 96 – KJD Split) i Mladen Belamarić Grozni (CRO 4 – Tri strijele) dijele drugo mjesto. U Bolu, na Prvenstvu Hrvatske Berlengi i Grozni dijele bodove za prvo mjesto, ali prema pravilima o računanju pobjednika u slučaju izjednačenih bodova Berlengi osvaja 1. mjesto. U Kupu se tim rezultatom Berlengi penje na 2., a Grozni pada na 3. mjesto. U Podstrani Mrata opet pobjeđuje i učvrščuje 1. mjesto, a Berlengi s osvojenim 2. mjestom povečava prednost ispred 3. Groznog.  Nakon prve 4 regate(s odbacivanjem 1 najlošijeg rezultata) poredak je ovakav: 1. Mrata 3 boda, 2. Berlengi 5 bodova, 3. Grozni 7 bodova. Na 5. regati Kupa, u Preluci (Volosko), ne pojavljuje se niti jedan od vodećih natjecatelja pa dobivaju svaki po 18 kaznenih bodova (koji im se odmah i brisu – 2 odbacivanja na 5 regata). Na istoj regati prvi put se u natjecanjima za kup na postolje penje junior Ivan Lisičić (CRO 20 – Tri strijele), iza Rameše(CRO 110 – YC Kornati) i Kirigina (CRO 111 – DSNM Volosko). Slijedi regata na Murteru, 6. regata za kup RH  – nakon 6 plovova po jakoj buri Grozni prvi put ove sezone osvaja 1. mjesto, Berlengi 2., Mrata 3., čime se uoči posljednje regate kupa, razlike u ukupnom broju bodova smanjuju na samo 1 bod razlike između pojedinih mjesta – 1. Mrata 6 bodova, 2. Berlengi 7 bodova, 3. Grozni 8 bodova.

Grozni, Mrata, Berlengi…

Hell of wind, Jadrija – veliko finale…

U konkurenciji od čak 35 natjectelja, nikad spremniji Grozni samouvjereno ulazi u regatu osvajanjem 1. mjesta u prva dva plova, Mrata osvaja 9. mjesto u prvom pa 3. u drugom plovu, a Berlengi nakon odličnog 3. mjesta u prvom plovu, u drugom dobiva DNS i maksimalan broj kaznenih bodova, te ga od jada hvata teška upala sinusa i posustaje od daljnje borbe. Na kraju, nakon odvoženih 7 plovova, na posljednjoj regati sezone, Grozni uvjerljivo osvaja 1. mjesto, Rameša 2., a Mrata 3. Ramešinim ulaskom na drugo mjesto Grozni uspijeva nadoknaditi razliku od 2 boda i u nevjerojatnom preokretu stići Mratu u ukupnom zbroju bodova za kup RH.

IMAMO KUP! – Mladen Belamarić Grozni (CRO-4)

 

Napokon, nakon 7 regata za Kup (3 odbacivanja) Berlengi osvaja treće mjesto  sa 7 bodova. Grozni i Mrata imaju izjednačeni broj bodova, svaki po 6, no s ozirom na pobjedu u zadnjoj regati, Grozni izlazi kao ukupni pobjednik! Čestitke Groznom, čestitke Mrati i Berlengiju, čestitke svim slalomašima koji su ove godine vozili Kup, a bilo ih je ukupno oko 40. Ukupne rezultate Kupa RH 2012 možete vidjeti na – linku

 

IFCA Worlds Torbole 2012 | Windsurfing Slalom Youth Junior Master

Ivan Lisičić Lija (CRO 20) – Svjetsko juniorsko prvenstvo, Torbole, Lago di Garda, Italija

Spomenuo bih samo još 1 put Lijin nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Italiji (Torbole, Lago di Garda). 22. mjesto u konkurenciju 45. uglavnom iskusnijih i starijih natjecatelja je dobar rezultat, ali prije svega veliko iskustvo. U tom kontekstu zahvalio bih se i Zagrebačkom Športskom Savezu na financijskoj podršci, bez koje se to nebi dogodilo. Nadamo se da će i ubuduće postojati podrška u tom smislu, koju naši surferi definitivno zaslužuju. Isto tako se nadamo da Lija neće postati pijanac i propalica kao većina surfera, već da će se ozbiljno uhvatiti treninga, baš kao i pobjednik Kupa 2012 – Grozni dok je bio u njegovim godinama…

Toliko o natjecanjima za sada, planovi su veliki za 2013  … 😉

 

Trenirajte marljivo i slušajte punk!

Dado

 

Na -LINKu- se podsjetite kako nam je bilo na prvenstvu RH 2012. u Bolu

P.S. Stručna služba vas nadzire

Stručna služba Surf Kluba Tri Strijele – Supetar 2012