Najraširenije surferske poštapalice

Dva surfera slika

Dva tipična surfera

Dva surfera slika
Dva tipična surfera

Povijest surfanja je puna sjećanja, surfera, trenutaka, putovanja i nezaboravnih valova. Svako desetljeće, od samih početaka surfanja nam je nudilo nove trendove, razvoj i postavljalo nove granice.

Uvijek je bilo teško izraziti točno ono što osjećamo kada jašemo valove. Srećom, postoje neke poštapalice koje su urođene u surf kulturu i zauvijek će živjeti.

Nazovimo ih motom, rečenicama, citatima, frazama ili vodećim načelima. Neke riječi, kada se stave zajedno, ostaju u našim slanim mozgovima zauvijek.

Netko je rekao da “samo surfer zna taj osjećaj” eng.  “only a surfer knows the feeling“. Znači neću prevoditi dalje… Nema smisla, te riječi su urođene u engleski jezik. Ă„Ĺ’itajte dalje i uživajte! Odlične rečenice “no waves, no glory” and “drugs, no thanks I’m a surfer“. Što svaki surfer zna je “when in doubt, paddle out“. Za neke surfere vrijedi “life’s a beach“, a za druge, “life’s a wave“. Netko je rekao “work is for people that don’t surf“. Možemo se složiti da “if it swells, ride it“.

Kada ima puno ljudi na vodi, “if in doubt, paddle out“. To bi mogao biti jedini val kojeg ćete uhvatiti. Kad se dogodi Big Day kažeš, “Eddie would go” i sigurno bi nastavio sa “just one more“. “I surf because…“, što je iskoristio Billabong za svoju kampanju, rekao bih “surfing is life, the rest is details“. Surfanje ima naravno i nekoliko pravila. Kada je “surf’s up“, jednostavno ćeš “drop in, pull in, kick out“.

U trenutku kada si usred “shooting the curl“, nikada nemoj zaboraviti da “a bad day surfing is better than a good day working“. To znači da “the best surfer out in the water is the one having the most fun“. U Apokalipsi danas, Colonel Kilgore je rekao “charlie, don’t surf“, ali nema veze. “Hang ten, dude” i izderi se glasno: “stoked!

No, koja je vaša omiljena poštapalica? Uključi se u raspravu na facebook stranici Tri Strijele! Hang Loose!